Ondernemingsplan verhuurbedrijf

|

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waarom een ondernemingsplan voor een verhuurbedrijf?

Zoek je specifiek een ondernemingsplan verhuurbedrijf, dan zit je hier goed! In je ondernemingsplan schrijf je precies op wat je als ondernemer wilt met je nieuwe verhuurbedrijf. Dit is handig, zo heb je een doel en een handleiding voor als je het even niet meer weet.

Ondernemingsplan verhuurbedrijf maken:

Bekijk de video van de Kamer van Koophandel als je wilt weten waarom een plan handig is:[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/iTeG9A35geI” video_title=”1″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

Inhoud van een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan voor je verhuurbedrijf heeft een aantal categorieën. Als je die invult, dan krijg je vanzelf een beter beeld bij het plan. Daarbij komen vaak nieuwe ‘aandachtspunten’ waardoor je bedrijfsplan vanzelf vol komt.[/vc_column_text][us_image image=”25087″][vc_column_text]

#1 – Vertel het idee van je verhuurbedrijf

Vertel in je eigen woorden wat je verhuurbedrijf inhoudt. Denk niet teveel na over ‘de juiste’ woorden, maar schrijf het vanuit jezelf. Leg uit wat je wilt doen met je verhuurbedrijf. Zet op papier bijvoorbeeld welke producten en of diensten je gaat verhuren en verkopen. En waarom je juist dit verhuurbedrijf wilt beginnen.

Vertel in het ondernemingsplan kort en krachtig over je verhuurbedrijf. Bijvoorbeeld zoals je het even aan iemand verteld die je tegenkomt in de supermarkt of op straat. Maak er dus geen hele lange verhalen van. Hoe korter je het verhuurbedrijf omschrijft, hoe duidelijker.

Je begint je ondernemingsplan bijvoorbeeld met:

 • De naam van je verhuurbedrijf
 • Wat je gaat verhuren (en verkopen)
 • Hoe je op dit idee bent gekomen
 • Waar je het meeste mee gaat verdienen
 • Start je alleen of samen
 • Heb je al een locatie
 • Hoe verdien je nu je geld

Dit is een algemene intro in je ondernemingsplan. Daarna komen er nog een paar onderdelen.[/vc_column_text][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

#2 – Financieel in je ondernemingsplan verhuurbedrijf

Elk verhuurbedrijf groot of klein moet geld verdienen. Als je alleen maar mensen blij wilt maken kun je het beste ijsjes gaan uitdelen. Misschien als je lief lacht willen ze wel meebetalen aan je rekeningen.. Dit is natuurlijk geen basis om een verhuurbedrijf te starten.

Inhoud financiële plan:

 • Hoe kom je aan je inkomsten (omzet verhuur)
 • Welke kosten zijn er (telefoon, verhuurwebsite, locatie, verzekering, etc.)
 • Ga je investeringen doen? Zo ja, wat kosten deze?
 • Maak ook een toekomstbeeld waarin de verhuur omzet toeneemt

[/vc_column_text][us_image image=”25089″][vc_column_text]Vul je financiële plan aan met de volgende begrotingen:

Investeringsbegroting:

Wat is er nodig om te starten. Dus daadwerkelijk dat je bedrijf open is en de verhuur mag starten. Zet het op papier.

Financieringsbegroting:

Met welke middelen ga je het betalen. Heb je eigen geld of heb je geld nodig van derden. Werk het uit.

Exploitatiebegroting:

Zodra je open bent, hoe verwacht je dan omzet te maken? En hoe groeit de omzet na verloop van tijd. Niet zomaar wat cijfers neerzetten die er mooi uitzien. Je moet laten zien waar de omzet vandaan komt. Naast je inkomsten heb je ook kosten. Deze groeien vaak mee met je omzet. Denk daar goed over na en werk het uit. Laat ook zien wanneer je winst maakt en hoe de eventuele aflossing van je investering gaat.

Liquiditeitsbegroting:

Hoe gaat het met je geld? Er komt geld op je rekening en je moet ook rekeningen betalen. Hoe snel komt alles ‘bij’ op je rekening en hoe snel gaat alles van je bankrekening ‘af’. Als daar teveel ruimte tussenzit kan het gebeuren dat je rekeningen niet meer kunt betalen en kom je in de problemen. Ook al heb je een krediet dat is geen permanente oplossing. Reken dit door.

Persoonlijke begroting:

Wat heb je zelf nodig? Dus niet wat wil je verdienen, maar wat heb je nodig? Zorg dat je zelf niet in de knoop komt en haal salaris uit de onderneming zodra dit het toelaat. Een half jaartje voor niks werken is niet erg. Mits je daarna wel inkomsten krijgt. Je bedrijf moet namelijk geld verdienen. Als er geen klein salaris uit kan, is het dan misschien niet beter om het als hobby te houden? Dan neem je gewoon een betaalde baan erbij en doe je dit in je vrije tijd.[/vc_column_text][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

#2 – Maak een marketingplan in het ondernemingsplan verhuurbedrijf

Een marketingplan is van belang om te laten zien hoe je nieuwe klanten krijgt. Je kunt natuurlijk al een kleine aanloop hebben, maar het echte geld zal dan nog niet verdient worden. Vertel welke doelgroep bij je bedrijf hoort en hoe je deze gaat benaderen. Via social media, de krant, radio, tv of ga je de deur uit en zoek je ze op? En wat ga je dan doen? Alleen roepen dat je de beste producten hebt is vaak niet voldoende. En kan je deze mensen ook aan je binden als vaste klanten of is het eenmalige verhuur?[/vc_column_text][us_image image=”25092″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

#3 – Persoonlijke informatie – ondernemingsplan verhuurbedrijf

Deel als laatste ook nog wat persoonlijke dingen zoals je werkverleden. Voeg bijvoorbeeld je CV toe aan je ondernemingsplan. Vertel ook welke sterke en zwakke kanten je hebt. Ben je van plan om certificaten of vergunningen te halen voor het bedrijf? Kortom, laat zien waarom jij de beste persoon bent in dit bedrijf. Als je een koffiezaak start en geen koffie lust, ben je gewoon niet de juiste persoon op de juiste plek. Begin dan gewoon een theewinkel of ijswinkel.[/vc_column_text][us_image image=”25094″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

Conclusie ondernemingsplan verhuurbedrijf

Schrijf een volledig ondernemingsplan voor je verhuurbedrijf. Je zult even door de zure appel heen moeten, maar als deze af is zal je zien dat het best mee viel. Sterker nog, er zit vaak niks teveel in het ondernemingsplan voor je nieuwe verhuurbedrijf. Alle onderdelen zijn ook echt nodig en nuttig.

Hulp bij het maken van je ondernemingsplan?

Maak alvast een begin met het ondernemingsplan voor je verhuurbedrijf en kijk met welke vragen je blijft zitten. aapsoftware heeft meerdere starters op weg geholpen. Neem daarom gerust contact met ons op als je wat dingen op papier hebt staan.

Kunnen wij je niet helpen? Dan hebben wij een netwerk van ruim 500 specialisten. Daar zit er altijd wel 1 tussen die bij je past en bekend is in jouw vakgebied. Voor slechts € 242 incl. btw krijg je een coach voor 6 maanden.

Business model Canvas verhuurbedrijf

Is een ondernemingsplan niet helemaal je ding. Dan kan je ook kiezen voor het Business Model Canvas. Dit is een andere manier om je bedrijf in kaart te brengen.

Uiteraard als voorbeeld heeft aapsoftware een leeg en gratis Business Canvas Model om te downloaden.

Je kunt dit plan tussentijds altijd opnieuw invullen of herzien. Zo kan je snel schakelen als de markt verandert. En als je dit met een groepje mensen doet is het vaak nog leuk ook. Je zult zien hoe anderen zaken bekijken en opvatten.

Tips ondernemingsplan maken

 • Maak het simpel en beknopt.
 • Iemand van ± 14 jaar moet de tekst makkelijk kunnen lezen.
 • Vraag feedback. Laat je plan lezen en neem de reacties mee. Je hoeft er niet altijd wat mee te doen. Maar als 3 mensen hetzelfde zeggen, is het misschien wel het ‘herzien’ waard. Laat je in elk geval niet klein krijgen door mensen met ‘negatieve’ verhalen.
 • Zoek je een financiering? Laat je niet tegenhouden door 1 bankmedewerker of investeerder. Zij zijn ook maar mensen en kunnen ook wel eens hun dag niet hebben. Ga door en verzamel alle feedback van de mensen die je spreekt, verbeter waar nodig tot iemand JA tegen je zegt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Wil je meer weten? Plan een demo

Plan online je eigen demo en wij beantwoorden ook meteen al je vragen.

Plan een vrijblijvende demo

Plaats een reactie