SEO tips 2018

|

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De beste SEO tips voor 2018 nodig? Dan zit je met dit SEO tips 2018 artikel helemaal goed!

De veranderingen gaan heel hard bij zoekmachines. Je kunt niet met alles bijblijven als het om de zoekmachines gaat. En helemaal niet als het niet je dagelijkse werk is. Je kunt dus wel wat eenvoudige SEO tips 2018 gebruiken.

aapsoftware zet de SEO tips van 2018 op een rij:

[/vc_column_text][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

SEO tips 2018 – Tip 1 > Mobiel First Index

‘Mobile first index’ zijn voor zoekmachine specialisten geen onbekende woorden. Voor de niet zoekmachine specialisten gaan we de betekenis van Mobile First Index uitleggen. Vrij vertaald: Mobiel Als eerste Indexeren.

Kortom, minder desktop meer smartphone en tablet

Google ziet dat mobiele gebruikers veel groter zijn dan ooit tevoren. Vroeger zat iedereen achter een grote computer (desktop). Vandaag zien de meesten dat mensen meer met hun mobiel doen. Van kleine zoekopdracht tot het doorspitten van hele websites.

Relevante zoekresultaten

Zoekmachines en dan met name Google willen altijd zo relevant mogelijke informatie bieden aan de zoeker. Omdat mensen steeds vaker met de mobiel een zoekopdracht doen. Moeten de resultaten zo goed zijn dat ze met de mobiel goed zijn te lezen.

Anders gezegd, als de resultaten niet geschikt zijn voor de mobiel is een zoekresultaat dus waardeloos als deze op de desktop alleen goed werkt en niet op een mobiel.

Roep de troepen bij elkaar en pak deze SEO tip 2018 op en maak je website klaar volgens de laatste richtlijnen van ‘mobile first’. Heb je twijfels? Check hier je website: https://search.google.com/test/mobile-friendly[/vc_column_text][us_image image=”25176″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

SEO tips 2018 – TIP 2: Voice Search voorbereidingen

Het is misschien nog iets te ver van je bed, maar voice search komt eraan. Minder typen en meer ‘roepen’. Op dit moment (april 2018) is voice search niet actief in Nederland. Google zegt dit wel in 2018 te gaan lanceren met Google Assistent.

Je kunt bij Google Chrome (de browser) nu al gebruik maken van Voice Search. Je kunt dit met je smartphone (via Chrome app) proberen op www.google.nl. Klik op de kleine microfoon en je zult zien dat vrijwel alles vlekkeloos wordt ingevoerd. Als je er eenmaal gewend mee bent merk je dat dit een stuk sneller werkt dan alles in te typen. Sterker nog, dit artikel is geschreven met Google Spraakgestuurd Typen.

Probeer alvast de voorbereidingen te treffen voor je website en Google Voice Search.

Geloof je ons niet? Bekijk eens dit filmpje: [/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/TNwhIHqM60g” video_title=”1″][vc_column_text]Voice Search zal straks precies hetzelfde doen. Ze verwachten in 2020 dat 50% van alle zoekopdrachten gedaan worden via Voice Search. Dat is binnen 2 jaar!

Bronnen voice search verwachtingen:

“50% of all searches will be voice searches by 2020” aldus comscore.

“About 30% of searches will be done without a screen by 2020.” via Mediapos

Dit is niet niks. Maar wat zijn dan de verschillen tussen gewoon zoeken en gesproken zoeken?

Hieronder enkele voorbeelden:

  • Zoekopdrachten zijn voornamelijk via de smartphone en tablet (en in de auto)
  • Zoekopdrachten zijn volwaardige vragen. Je zegt niet alleen ‘fietsenwinkel’ je zegt eerder ‘waar is een winkel met racefietsen van het merk Fjets in de omgeving Utrecht.
  • Zoekopdrachten beginnen vaak met waar, hoe, wie, wat, etc.
  • Is je GPS locatie ook bekend dan zullen de zoekresultaten nog relevanter zijn.

[/vc_column_text][us_image image=”25178″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

SEO tips 2018 – TIP 3: Maak unieke content

Zonder content geen zoekresultaten. Blijf unieke content schrijven. Hoe duidelijker een artikel is hoe beter deze gevonden zal worden. Zijn er problemen in jouw branche? Schrijf er dan een artikel over. Ook al heeft de concurrent het al gedaan. Er zijn altijd wel mensen die erop gaan zoeken en meerdere artikelen lezen.[/vc_column_text][us_image image=”25179″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

SEO tips 2018 – TIP 4: ZORG VOOR EEN VEILIGE SITE

De ene zegt je moet het doen en ander hecht er geen waarde aan. De vraag is ook vaak is het nou wel echt veilig met ‘https’. We kunnen en lang en kort over praten, maar https zorgt ervoor dat je hoger komt in de zoekresultaten. Laten we daarmee de discussie van tafel vegen.

Als mensen onveilige websites zien zullen ze deze sneller weg klikken dan voorheen. Of anders gezegd, een veilige website wordt sneller op doorgeklikt. En een zoekmachine ziet natuurlijk welke websites vaker en langer worden bekeken. Met die informatie plaatst een zoekmachine elke website ook hoger of lager. 

Voorkom dat je deze melding hebt:[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][us_image image=”25165″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][us_image image=”25166″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]En zorg dat je minimaal een verbinding als deze hebt:[/vc_column_text][us_image image=”25169″][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text]

Conclusie zoekmachine tips 2018

Wil je gevonden worden? Doe je best om je website optimaal te maken. Niet alleen een goede website voor de klassieke zoekers. Ook een optimale website voor mobiele zoekers en voor de toekomst. De toekomst met Voice Search zoekers. Laat je website niet inhalen door de concurrent en reserveer de nodige tijd om je website te optimaliseren voor de toekomst.

 

Heb je vragen of hulp nodig?

aapsoftware heeft al veel websites op orde gemaakt, ook wel ‘zoekmachine optimalisatie’. De nodige ervaring is dan ook in huis om de nodige tips te geven. Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Plaats een reactie